RECEPT ANITE ŠARIĆ

TRIP BAO: Meka peciva s nekoliko vrsta gljiva!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Ljubitelji novih okusa sve češće oduševljeno pričaju o parenim pecivima koja su zaštitni znak azijska kuhinje. Da biste ih probali, ne morate putovati ili ići u restoran - mogu se pripremiti i kod kuće!

Sastojci:

šaka rezanih shiitake gljiva
šaka rezanih bukovača
2 češnja češnjaka
sol
papar
prstohvat čilija
žlica ulja sezama
peršin

Zagreb, 160120.
Novinarka Dobre hrane, Anita Saric priprema japanska peciva bao buns.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Na lagano zagrijano sezamovo stavite protisnuti češnjak. Dodajte i narezane gljive. Pazite da ne pretrpate tavu kako bi se gljive ravnomjerno ispekle. Pred kraj, dodajte sol, papar i malo čilija. Završite svježe sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 13:26