Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600g želuca grdobine
- 200 g luka
- 60 g češnjaka
- 200 g svježe rajčice (ili pelata)
- 60 g nasjeckanog peršinova lista
- 2 lista lovora
- prstohvat listića ružmarina
- prstohvat ribanog muškatnog oraščića
- 2 klinčića
- 200 ml maslinova ulja
- 100 ml bijelog vina (prošeka)
- sol i papar
Priprema
1. korak
Želudac (ili želuce) grdobine kuhajte u vodi uz dodatak korjenastog povrća , a kad je napola kuhan, procijedite i ohladite ga. Očistite od viška masnoće i narežite na rezance. posudu na maslinovu ulju propirjajte luk, dodajte češnjak, rajčice rezane na kockice, začine te dio peršina, pa još malo pirjajte. Dodajte tripice, kratko pirjajte pa podlijte bijelim vinom i prošekom. Pustite da kuha par minuta pa dolijte malo ribljeg temeljca ili vode. Kuhajte još 30 minuta pa pospite preostalim peršinom i nakapajte s malo ulja. (Na ovaj način možete raditi i tripice od želuca tune ili bakalara.)
pripremio: Zlatko Gall
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....