Sumnjičavi prema prvim znakovima proljeća koje na tržnicama traje već valjda dva mjeseca, a željni svega nakon preduge zime, konačno smo dočekali i ovo pravo proljeće. Svesezonsko povrće iz grijanih plastenika i mladi krumpir iz Tunisa, Egipta i Cipra napokon je istisnula prava domaća roba. Tako i ne čudi dodatna doza inspiracije kod svih koji se vesele kuhanju, potaknuta upravo primjercima slatkastog mladog krumpira, istog takvog graška, svestranih šparoga, slatkih jagoda i omiljenog boba, čija sezona traje toliko kratko da je prava šteta propustiti ubaciti ga u omiljene proljetne kombinacije. Kako bismo vam nedjeljni obilazak tržnice učinili još malo lakšim, pripremili smo nekoliko jednostavnih, ali pravih sezonskih recepata koji upravo nabrojane namirnice slave na najslasniji način. Nemojte ih propustiti, uberite ih mlade.
Mladi krumpir s proljetnom piletinom
Tjestenina sa slaninom i bobom
Šparoge s pršutom u lisnatom tijestu
Rižoto s jagodama, kozicama i škampima
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....