Trnjanski gulaš

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 30 dkg slanine
  • 4 krumpira
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 mrkve
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 luka
  • kumin
  • sol, papar, lovorov list

Priprema

1. korak

Na zagrijanom ulju popržiti slaninu narezanu na kockice pa dodati nasjeckani luk i zajedno kratko pržiti.

2. korak

Potom dodati narezani krumpir, posipati nasjeckanim češnjakom i mljevenom slatkom paprikom. Posoliti, popapriti, dodati lovorov list pa zaliti vodom da sve bude pokriveno.

3. korak

Kuhati na srednje jakoj vatri dok krumpir potpuno ne omekša. Po potrebi za vrijeme kuhanja dolijevati vodu, jer je ovaj gulaš jušno jelo. Na kraju kuhanja u gulaš umiješati kiselo vrhnje i posipati kuminom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:55