Trokuti s nektarinama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  • na vrh noža soli
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 200 g svježeg sira
  • jaje
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pola šalice sitno sjeckanih badema
  • 5 zrelih nektarina

Priprema

1. korak

Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Ako je previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Prekrijte plastičnom folijom ili vrećicom i ostavite u frižideru barem pola sata. Za to vrijeme očistite nektarine od koštica i narežite na tanke ploške.

2. korak

Zamiješajte sir s ostalim sastojcima – medom, uljem, bademimi jajem. Provjerite je li vam dovoljno slatko. Zagrijte pećnicu na 180. Razvaljate tijesto tanko i njime obložite četvrtasti lim koji ste prethodno namastili i posuli brašnom.

3. korak

Smjesu od sira ravnomjerno rasporedite po tijestu. Izrežite tijesto na kvadrate pa na trokute. Poslažite ploške nektarina na trokute.

4. korak

Još malo pokapajte maslinovim uljem i po želji pospite smeđim šećerom. Pecite dvadesetak minuta ili dok lijepo ne porumeni. Servirajte toplo ili hladno.

5. korak

Savjet: Nektarine možete zamijeniti breskvama, ali i jabukama ili kruškama kad im dođe sezona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 00:19