Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- na vrh noža soli
- 2 žlice šećera
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 200 g svježeg sira
- jaje
- 2 žlice meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- pola šalice sitno sjeckanih badema
- 5 zrelih nektarina
Priprema
1. korak
Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Ako je previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Prekrijte plastičnom folijom ili vrećicom i ostavite u frižideru barem pola sata. Za to vrijeme očistite nektarine od koštica i narežite na tanke ploške.
2. korak
Zamiješajte sir s ostalim sastojcima – medom, uljem, bademimi jajem. Provjerite je li vam dovoljno slatko. Zagrijte pećnicu na 180. Razvaljate tijesto tanko i njime obložite četvrtasti lim koji ste prethodno namastili i posuli brašnom.
3. korak
Smjesu od sira ravnomjerno rasporedite po tijestu. Izrežite tijesto na kvadrate pa na trokute. Poslažite ploške nektarina na trokute.
4. korak
Još malo pokapajte maslinovim uljem i po želji pospite smeđim šećerom. Pecite dvadesetak minuta ili dok lijepo ne porumeni. Servirajte toplo ili hladno.
5. korak
Savjet: Nektarine možete zamijeniti breskvama, ali i jabukama ili kruškama kad im dođe sezona.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....