KAKO JE DOBRA

Turska pizza s mljevenim mesom jedno je od onih jela koje, kada jednom probate, zaljubite se na prvi zalogaj

 Bymuratdeniz/Getty Images
Umijesite dizano tijesto, razvaljajte ga, a zatim po njemu rasporedite fini, aromatičan nadjev

Trebat će vam:

250 g brašna

150 ml tople vode

1 žličica soli

1 žličica šećera

1 žličica suhog kvasca

300 g mljevene janjetine ili junetine

1 rajčica, sitno nasjeckana

1 zelena paprika, sitno nasjeckana

1 glavica luka, sitno nasjeckana

2 češnja češnjaka, protisnuta

1 žlica mljevene paprike

1 žlica sjeckanog peršina

1 žlica maslinova ulja

sol i papar prema ukusu

Priprema:

U zdjeli pomiješajte toplu vodu, šećer i kvasac, ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira. Dodajte brašno i sol, pa zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže oko 30 minuta. U međuvremenu, u većoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rajčicu, papriku, luk, češnjak, mljevenu papriku, peršin i maslinovo ulje. Posolite i popaprite prema ukusu, te sve dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Tijesto podijelite na četiri kuglice, zatim ih razvaljajte u tanke krugove promjera oko 25 cm. Na svaki krug ravnomjerno rasporedite nadjev od mesa i povrća. Lahmacun pecite na rešetki u pećnici oko 10 minuta, ili dok rubovi tijesta ne postanu hrskavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:11