Trebat će vam:
250 g brašna
150 ml tople vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 žličica suhog kvasca
300 g mljevene janjetine ili junetine
1 rajčica, sitno nasjeckana
1 zelena paprika, sitno nasjeckana
1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 žlica mljevene paprike
1 žlica sjeckanog peršina
1 žlica maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
Priprema:
U zdjeli pomiješajte toplu vodu, šećer i kvasac, ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira. Dodajte brašno i sol, pa zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže oko 30 minuta. U međuvremenu, u većoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rajčicu, papriku, luk, češnjak, mljevenu papriku, peršin i maslinovo ulje. Posolite i popaprite prema ukusu, te sve dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Tijesto podijelite na četiri kuglice, zatim ih razvaljajte u tanke krugove promjera oko 25 cm. Na svaki krug ravnomjerno rasporedite nadjev od mesa i povrća. Lahmacun pecite na rešetki u pećnici oko 10 minuta, ili dok rubovi tijesta ne postanu hrskavi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....