Trebat će vam:
300-350 ml mlake vode
7 g instant kvasca
500 g oštrog brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
2 žlice maslinova ulja
2 srednje rajčice
1 žlica ulja
šaka peršina
pola luka
1 crvena paprika
2 žlice pirea od rajčice
3 režnja češnjaka
pola žličice sjemenki kumina
sok 1 limuna
1 žlica mljevene crvene paprike
sol i papar
400 g mljevene janjetine
200 g cheddara
4 jaja prema želji
1 umućeno jaje
Priprema:
Pomiješajte brašno s kvascem i šećerom. Dodajte sol. Pospite šećerom. Prelijte uljem. Polako dodajte vodu jer vam možda neće trebati cijela količina. Mijesite ručno ili u mikseru 7-10 minuta. Dio tijesta razvucite, i ako se rasteže bez lomljenja i lagano se vidi kroz njega, tijesto je spremno. Oblikujte tijesto u loptu pa ostavite da odstoji na toplom mjestu u nauljenoj zdjeli 1 do 1,5 sat. Zdjelu prekrijte lagano nauljenom prozirnom folijom. Udvostručit će volumen. Izbušite tijesto i stavite ga na pobrašnjenu površinu. Tijesto oblikujte u cilindar i podijelite na četiri dijela od 90 grama. Lagano pokrijte krpom na obloženom plehu i ostavite da se diže 20 minuta. Kad se tijesto diglo, stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu i svaku lopticu razvaljajte u ovalni oblik. U blender dodajte žlicu ulja, rajčice, peršin, češnjak, luk, papriku, pire od rajčice, kumin, limunov sok, mljevenu papriku, sol i papar te miješajte dok ne postane pire. Dodajte meso pa ponovno usitnjavajte dok ne dobijete nadjev grube teksture. Dodajte nadjev na sredinu tijesta svakog komada tijesta, ostavljajući 2 cm prostora oko rubova. Presavijte strane i spojite krajeve svakog komada. Pospite naribanim sirom i prema želji, premažite umućenim jajetom. Pecite 18 minuta na 220 °C. Pri kraju pečenja dodajte jaje na svaku pitu i zapecite. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....