KUHAMO S PIVOM

U KUHINJI S DEČKIMA IZ VARIONICE: Fish & chips sa session IPA-om

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Poznati predstavnici domaće craft scene ugostili su nas u svom novom pogonu i otkrili neke od omiljenih recepata

4 fileta oslića ili bakalara
500 g krumpira
ulje
240 g glatkog brašna
280 ml session Ipe
30 ml votke
sol i papar

Podravina, 300919
Novi prostor pivovare Varionica. Priprema jela sa pivom.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Filete ribe osušite u papirnatom ubrusu, zatim posolite i popaprite. Krumpir ogulite i narežite na kriške. Kuhajte ga deset minuta, a potom izvadite i ostavite da se ohladi. U posudi pomiješajte brašno, pivo i votku. Miješajte dok ne dobijete malo gušću smjesu od one za palačinke. Filete ribe uvaljajte u napravljenu smjesu. U duboku tavu stavite ulje. Kada se ulje zagrije, filete ribe stavite pržiti. Kada fileti dobiju prvu laganu boju, vilicom na filete postupno dodajte malo smjese kako biste na kraju dobili više hrskavih slojeva. U drugoj tavi ulje zagrijte na 135 Celzijevih stupnjeva te potom u njega dodajte prethodno prokuhan i ohlađen krumpir. Pržite ga 5 minuta, a potom ga izvadite i ostavite da se odmori pola sata. Isto ulje ponovo zagrijte, ovaj put na 165 stupnjeva, i krumpir ispržite do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 19:41