![36189737](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/09/14/k_36189737_640.png)
500 g goveđih leđa, obraza ili rebara
goveđi temeljac
1 glavica luka
1 poriluk
2 mrkve
maslinovo ulje
ružmarin
lovor
origano
sol
papar
dimljena paprika
chili
300 ml stout piva
250 g koncentrata rajčice
3 režnja češnjaka
palenta
maslac
![Podravina, 300919
Novi prostor pivovare Varionica. Priprema jela sa pivom.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/10/11/12/varionica04-300919.jpg)
Začinjeno meso zapecite na tavi uz malo ulja da dobije tamnosmeđu boju. Kada je gotovo, izvadite i ostavite sa strane. U istoj posudi prodinstajte narezani luk, poriluk, mrkvu i češnjak. Potom dodajte koncentrat rajčice i sve na kraju zalijte pivom. Kada se sve reduciralo, meso vratite u posudu i podlijte temeljcem da sve prekrije te dodajte preostale začine. Sve pirjajte na laganoj vatri tri do četiri sata ili dok meso ne omekša. Na kraju, umak procijedite i reducirajte do željene gustoće. Poslužite uz kremastu palentu, kuhanu s temeljcem, maslacem i lovorom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....