![36189737](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/09/14/k_36189737_640.png)
3 do 4 velike glavice crvenog luka
3 režnja češnjaka
goveđi temeljac
100 g maslaca
200 ml tamnog belgijskog piva
timijan
crvena paprika
lovor
sol i papar
baguette
200 g cheddara ili nekog drugog topivog sira
![Podravina, 300919
Novi prostor pivovare Varionica. Priprema jela sa pivom.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/10/11/12/varionica02-300919.jpg)
Luk narežite na tanke trakice. Na laganoj vatri pirjajte ga na maslacu 45 minuta. Potom dodajte lovor, timijan i češnjak. Sve zatim podlijte pivom. Pirjajte još nekoliko minuta dok se pivo ne reducira. Dodajte goveđi temeljac i ostavite da se juha kuha još pola sata. Pred kraj narežite baguette i sir. Kada je juha gotova, poslužite je u keramičkim zdjelicama. Na vrh stavite šnitu baguettea pa na nju krišku sira. Tako pripremljene zdjelice stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite dok se sir ne zapeče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....