SAMO DOMAĆE

U KUHINJI S IVICOM PROPADALOM: Čačanska gica prasica, komisbrot i Gabon torta kakve niste jeli do sada!

 Marko Todorov / HANZA MEDIA
U domu Ivice Propadala i njegove supruge Dragane na nedjeljnoj se trpezi nađu jela tipična za regije u kojima su živjeli, ali i grad Zagreb u kojemu je njihova baza.

''Ajde navratite do nas ove nedjelje na ručak”, rekao mi je kratko Ivica Propadalo. Nekadašnji inženjer u Ini, koji je već toliko dugo samostalni umjetnik da više ni ne pamti dane u uredu i na terenu; slikar i grafičar, scenograf, pravi genij za interijere i - naravno - doživotni basist Teške industrije koja već godinama živi novu mladost. “Što spremate?”, zapitao sam. “Krivo ti je pitanje”, odgovorio je kroz smijeh. “Moraš nas upitati ‘kaj, ča, bre, bona kuhaš’?”. Evo što!

Čačanska gica prasica/zagrebački odojak

Zagreb 1811207
IVICA PROPADALO I DRAGANA TODOROVIC Nedjeljni rucak
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Zagrebački biskupski kolač/čačanski komisbrot

Zagreb 1811207
IVICA PROPADALO I DRAGANA TODOROVIC Nedjeljni rucak
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Čačanska Gabon torta

Zagreb 1811207
IVICA PROPADALO I DRAGANA TODOROVIC Nedjeljni rucak
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:41