NA SUNČANOJ KORČULI

U LOVU NA KORČULI: Paprike punjene prepelicama

 Ante Čizmić / Hanza Media
Posebno iskustvo!

Očišćene prepelice dobro se zasole (malo previše) kako bi usput začinile i paprike te popapre i premažu maslinovim uljem. U svaku očišćenu papriku stavimo prepelicu. U dublji lim za pečenje poslažemo paprike te dodamo rajčicu, jedan luk razrezan na četvrtine, par neočišćenih režnjeva češnjaka, krumpir i podlijemo maslinovim uljem (može se dodati i malo peperončina). Malo posolimo i popaprimo te stavimo peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena. Na pola pečenja podlijemo bijelim vinom i s vremena na vrijeme okrenemo paprike. Kada paprike omekšaju, sve se malo zapeče na višoj temperaturi. Što su prepelice "masnije", to će jelo biti izdašnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 18:33