Trebat će vam:
220 g keksa
100 g maslaca
50 g šećera
400 g svježeg sira, što kremastijeg
150 ml slatkog vrhnja
šećer u prahu
1 limun
2 žlice sirupa od bazge
Priprema:
Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa ih usitnite batom za meso ili valjkom za tijesto. Rastopite maslac, pa njime prelijte kekse i šećer. Smjesu od keksa rasporedite u kalup za torte i ostavite na hlađenju u frižideru (oko sat do dva). U posudu stavite sir pa mu dodajte naribanu limunovu koricu, sok i sirup od bazge. Dodajte ih postepeno dok ne postignete željeni okus, a zatim dodajte i šećer u prahu. Na kraju umiješajte nježno i istučeni šlag. Rasporedite smjesu po podlozi od keksa i hladite par sati u frižideru.
LJETNA POSLASTICA
U slučaju da ste ove godine radili domaći sirup, ovaj cheesecake od bazge i limuna morate probati
Uz bazgu i limun, dobra ideja bit će kombinaciji dodati i malo otopljene bijele čokolade
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....