LJETNA POSLASTICA

U slučaju da ste ove godine radili domaći sirup, ovaj cheesecake od bazge i limuna morate probati

 Berislava Picek/Cropix
Uz bazgu i limun, dobra ideja bit će kombinaciji dodati i malo otopljene bijele čokolade

Trebat će vam:

220 g keksa
100 g maslaca
50 g šećera
400 g svježeg sira, što kremastijeg
150 ml slatkog vrhnja
šećer u prahu
1 limun
2 žlice sirupa od bazge

Priprema:

Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa ih usitnite batom za meso ili valjkom za tijesto. Rastopite maslac, pa njime prelijte kekse i šećer. Smjesu od keksa rasporedite u kalup za torte i ostavite na hlađenju u frižideru (oko sat do dva). U posudu stavite sir pa mu dodajte naribanu limunovu koricu, sok i sirup od bazge. Dodajte ih postepeno dok ne postignete željeni okus, a zatim dodajte i šećer u prahu. Na kraju umiješajte nježno i istučeni šlag. Rasporedite smjesu po podlozi od keksa i hladite par sati u frižideru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 23:00