Video specijal

Učimo raditi tagliatelle i taglioline, neka ovo bude zadnji put da ste ih kupili

 Berislava Picek/Cropix
Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero samo za čitatelje Dobre hrane pripremili su malu školu izrade tjestenine

Nakon što su nam pokazali kako napraviti prave domaće gnocche koje možemo koristiti odmah uz umake od sezonskog povrća ili pak zamrznuti za dane kad ne znamo što bismo kuhali ili ih nemao vreman zamijesiti svježe, vlasnici Papavero Pizza & Food Laba sa zagrebačkih Mlinova u novom nastavku naše video škole samo za čitatelje Dobre hrane otkrivaju kako napraviti i svježu tjesteninu.

Korak po korak objašnjavaju nam cijelu pripremu - od izrade tijesta do toga kako od njega napraviti dvije vrste tjestenine - tagliatelle i taglioline.

image

Zamiješajte sve sastojke

Berislava Picek/Cropix
image

Počnite mijesiti pomalo dodajući ostatak brašna

Berislava Picek/Cropix
image

Tijesto podijelite da ga je lakše razvaljati

Berislava Picek/Cropix
image

Valjajte ga tako da stane u mašinicu za izradu tjestenine

Berislava Picek/Cropix
image

Debljinu postupno smanjujte

Berislava Picek/Cropix
image

Kad je razvučeno, režite ga na točno određenu duljinu

Berislava Picek/Cropix
image

A potom ga režite u tagliatelle ili taglioline

Berislava Picek/Cropix
image

I evo ga!

Berislava Picek/Cropix

Vidjet ćete, uz Anine i Pasqualove upute te jaku ruku i malo vježbe, uopće nije teško zamijesiti tijesto i izraditi svježu tjesteninu željenog oblika, a super je što vam za to treba tek četiri sastojka.

image

Vlasnici restorana Papavero Ana i Pasquale Longobardi

Berislava Picek/Cropix

Korak po korak recept za izradu domaće tjestenine te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 16:39