RUČAK NA ŽLICU

Ugrijte se ukusnim, zasitnim, toplim i jednostavnim varivom od graha, leće i slanine

 Karisssa/Getty Images/istockphoto
Priprema ovog jela oduzet će vam 20-ak minuta, a kuhanje manje od sat vremena

Trebat će vam:

1 luk

1 konzerva graha

2 mrkve

1 šaka leće

1 manji komad celera

1 šaka svježeg peršina

2 žličice crvene paprike

50 g slanine

Povrtni temeljac

Sol i papar

Ulje

Priprema:

U dublju posudu najprije stavite na kockice nasjeckanu slaninu. Dodajte luk i, ako je potrebno, malo ulja. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte još kratko pa dodajte leću, koju ste namočili nekoliko sati prije. Začinite crvenom paprikom i drugim začinima prema želji. Dodajte temeljac tako da pokrije sve sastojke i kuhajte dok leća i povrće ne omekšaju. Posljednjih 10-ak minuta ubacite grah koji ste dobro isprali. Dodatno začinite prema potrebi i poslužite uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 07:21