Ukiseljene tikvice

 CROPIX

Sastojci:

2 manje tikvice
2 šalice jabučnog ili vinskog octa
1 šalica vode
1/3 šalice šećera
sol
1 svježa ljuta papričica
1 luk

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Ukiseljene tikvice sa lukom i koprom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX

Tikvicu naribajte na tanke kolutiće. Papričici odstranite ljute koštice pa ju nasjeckajte na tanke trakice. Luk također nasjeckajte na tanke ploške. Posolite i ostavite da odstoje na hladnom kako bi se iscijedila suvišna tekućina. Prokuhajte ocat s vodom i šećerom. Tikvice stavite u steriliziranu staklenku i prelijte ohlađenom tekućinom. Pohranite ih i čuvajte u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 17:05