PROBAJ OVO

Ukiseljeni luk bit će dobar dodatak salatama i sendvičima, ali i omiljenim jelima s roštilja

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Dobar jabučni ocat najbolji je saveznik kod pripreme domaćih kiseliša, a količinu šećera lako prilagodite ukusu

Trebat će vam:

2 veća crvena luka
240 ml jabučnog octa
2 žlice šećera
3 žličice soli
480 ml tople ili mlake vode

Priprema:

Crveni luk narežite na što tanje trakice. U čistu staklenku ubacite što više luka možete. U drugoj posudi pomiješajte jabučni ocat, sol, šećer i toplu vodu tako da se sol i šećer rastope. U slučaju da nemate jabučnog octa uzmite onaj od bijelog vina, glavno da bude nježnijeg okusa. Prelijte narezani luk mješavinom tako da ga cijeli potopite pa pustite da stoji jedan sat. Poklopite posudu ili staklenku i čuvajte luk u hladnjaku do tri tjedna.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 15:42