Tjedan smo odlučili završiti omiljenim ljetnim klasikom kada je u pitanju brzi ručak. Radimo zato pohane tikvice, ovog puta iz pećnice kako bismo izbjegli dugotrajno stajanje za štednjakom i širenje mirisa ulja. Spajamo ih s tri jednostavne ljetne salate, a odabir je ovog puta pao na mahune, krastavce i grah. Odaberite svog favorita i bacite se na brzinsku pripremu.
Salatu s hrskavim, tek kratko obrađenim mahunama obožavamo, a ovog puta odlučili smo ih spojiti s paprikom te dodatno začiniti kaparima i češnjakom. Kod pripreme mahuna samo pripazite da ih ne kuhate predugo kako bi ostale hrskave i sočne, a salatu obavezno prije posluživanja dobro ohladite.
Kremasta salata od krastavaca odlično se slaže uz tikvice, a dodatan je plus i što priprema ne uključuje kuhanje ni pečenje. Krastavce jednostavno narežite na tanko, najbolje ribežom, a zatim ih posolite kako bi otpustile višak vode. Za to vrijeme možete pripremiti umak od grčkog jogurta i začina pa na kraju, kada ste iz njih istisnuli tekućinu, sve zajedno samo pomiješati. Ovu salatu također najviše volimo dobro ohlađenu pa je uvijek dobra ideja napraviti je unaprijed.
I na kraju, mnogima omiljenu grah salatu ovog puta napravite u kombinaciji s ljubičastim lukom i sitnom lisnatom salatom po izboru. Obavezno je začinite bučinim uljem i limunovim sokom ili jabučnim octom, a dobra ideja bit će i napraviti je u većoj količini, držati u hladnjaku te poslužiti i uz sutrašnji ručak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....