350 g smokava 2 male žličice crnog papra 7 g suhog kvasa 650 g glatkog brašna 2 male žličice soli 2 žlice maslinovog ulja 450 ml vode 1 mala žličica šećera |
U posudu stavite mlaku vodu, kvas i šećer i pustite da se kvas zapjeni. U zapjenjeni kvas dodajte sol, maslinovo ulje, papar i postepeno brašno. Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže minimalno sat vremena. Kada se tijesto udvostručilo, dodajte sitno nasjeckane smokve, vrlo kratko mijesite te stavite u prethodno obloženu posudu papirom za pečenje. Tijesto u posudi pustite da se još diže minimalno 20 minuta, te ga stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180ºC 45 minuta. Pečeni kruh servirajte uz aromatizirani maslac.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....