TIJESTO
250 g glatkog brašna 125 g maslaca pola žličice soli 1 žličica vanilin šećera 2 jaja 100 g šećera |
Suhe sastojke staviti u zdjelu, dodati jaja i maslac narezan na trakice. Mijesiti rukama, ne predugo da tijesto ne postane žilavo. Nije ga potrebno stavljati u hladnjak, možete ga odmah staviti u kalup za tart. Malo ga izbockajte vilicom i stavite peći na 170ºC dvadeset minuta.
KREMA OD LIMUNA
150 ml svježe iscijeđenog soka od limuna 120 g smeđeg šećera 120 g maslaca 2 jaja |
Sastojke staviti u posudu te staviti na laganu vatru, miješati dok ne dobijete gustu smjesu oko 10 minuta. Toplu kremu možete odmah izliti na pečeno tijesto. Kad se krema ohladi, složite na četvrtine narezane smokve. Potrebno vam je za manji kalup oko 500 g svježih smokava.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....