150 g piškota 250 g mascarpone sira 250 ml slatkog vrhnja 40 g šećera u prahu 2 vanilin šećera žlica ekstrakta od vanilije velika šalica crne kave 100 ml ruma 300 g svježih smokava |
Najprije skuhajte crnu kavu i pustite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj posudi mascarpone sir sjedinite s vanilin šećerom i ekstraktom od vanilije te sljubite sa slatkim vrhnjem da dobijete glatku kremu. U ohlađenu crnu kavu dodajte rum i namočite piškote. Ako slažete u čaše, prije močenja ih usitnite nožem da su vam pravilni komadi. Namočene piškote stavite u čašu, zatim sloj kreme, pa na četvrtine narezane smokve te sloj kreme. I tako ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....