CHIARIN TANJURIĆ

UKUSNI UMACI: Bolognese

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Finim jelima preduhitrite jedan od češćih problema koji se javlja kod djece kad se započinje s dohranom
600 g mljevene junetine od buta
2 velike mrkve
2 velika luka
3 režnja češnjaka
malo korijena celera i peršina
3 mala lovorova lista
pola žličice origana
200 ml pasirane rajčice
300 ml crnog vina
1 žličica meda
3 žlice aceta balsamica

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Mrkvu, luk, celer i peršin očistite i fino usitnite u sjeckalici. Na laganoj vatri pržite povrće oko 15 do 20 minuta. Zatim ga izvadite u posudu, dodajte još malo masnoće u tavu i zapecite meso. Kada se višak tekućine reducirao, posolite ga i popaprite te vratite povrće. Još kratko sve zapecite s protisnutim češnjakom i origanom pa zalijte vinom. Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte rajčicu, lovorov list, aceto, med i sve prelijte s puno vode ili temeljca pa kuhajte oko sat i pol do dva dok umak postane željene gustoće. Poslužite uz povrće kuhano na pari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 18:08