600 g mljevene junetine od buta 2 velike mrkve 2 velika luka 3 režnja češnjaka malo korijena celera i peršina 3 mala lovorova lista pola žličice origana 200 ml pasirane rajčice 300 ml crnog vina 1 žličica meda 3 žlice aceta balsamica |
Mrkvu, luk, celer i peršin očistite i fino usitnite u sjeckalici. Na laganoj vatri pržite povrće oko 15 do 20 minuta. Zatim ga izvadite u posudu, dodajte još malo masnoće u tavu i zapecite meso. Kada se višak tekućine reducirao, posolite ga i popaprite te vratite povrće. Još kratko sve zapecite s protisnutim češnjakom i origanom pa zalijte vinom. Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte rajčicu, lovorov list, aceto, med i sve prelijte s puno vode ili temeljca pa kuhajte oko sat i pol do dva dok umak postane željene gustoće. Poslužite uz povrće kuhano na pari.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....