CHIARIN TANJURIĆ

UKUSNI UMACI: Jetrica na saft

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Finim jelima preduhitrite jedan od češćih problema koji se javlja kod djece kad se započinje s dohranom
600 g telećih jetrica
mlijeko
2 velike crvene paprike
2 velika luka
3 režnja češnjaka
3 mala lovorova lista 200 ml bijelog vina
500 ml temeljca
1 žlica kukuruznog škroba

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Jetrica očistite od opne i žilica, narežite na kockice i prelijte mlijekom da odstoje oko sat vremena. Luk nasjeckajte na sitno, a papriku na manje kockice. Na masnoći po želji i na laganoj vatri pržite luk i papriku oko 20 minuta. Procijedite jetrica i dodajte povrću. Pržite zajedno s protisnutim češnjakom te posipajte škrobom i dobro promiješate. Zatim dodajte vino i lovorov list, još kratko kuhajte i sve podlijte temeljcem. Posolite i popaprite pa kuhajte oko 20 minuta, koliko je potrebno da se umak ugusti. Poslužite jelo s pireom od krumpira i buče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:37