600 g telećih jetrica mlijeko 2 velike crvene paprike 2 velika luka 3 režnja češnjaka 3 mala lovorova lista 200 ml bijelog vina 500 ml temeljca 1 žlica kukuruznog škroba |
Jetrica očistite od opne i žilica, narežite na kockice i prelijte mlijekom da odstoje oko sat vremena. Luk nasjeckajte na sitno, a papriku na manje kockice. Na masnoći po želji i na laganoj vatri pržite luk i papriku oko 20 minuta. Procijedite jetrica i dodajte povrću. Pržite zajedno s protisnutim češnjakom te posipajte škrobom i dobro promiješate. Zatim dodajte vino i lovorov list, još kratko kuhajte i sve podlijte temeljcem. Posolite i popaprite pa kuhajte oko 20 minuta, koliko je potrebno da se umak ugusti. Poslužite jelo s pireom od krumpira i buče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....