500 g junećeg buta 2 velika luka žlica svinjske masti 2 velike mrkve manji komadić korijena celera 2 režnja češnjaka 2 lovorova lista 200 ml crnog vina 1 žlica meda |
Meso narežite na jako sitne kockice. Luk očistite i također narežite na sitno. Mrkvu i celer ogulite i narežite na kockice. Povrće zatim na laganoj vatri pržite na svinjskoj masti oko 15 minuta redovito miješajući da ne zagori. Zatim dodajte meso i sve pirjajte još 15 minuta. Začinite solju i paprom, zalijte vinom, dodajte lovorov list, med i protisnuti češnjak. Sve to zalijte s puno vode i na laganoj vatri kuhajte oko tri sata dok meso potpuno ne omekša, a umak se ne reducira. Poslužite umak s blanširanim "špagetima" od batata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....