CHIARIN TANJURIĆ

UKUSNI UMACI: Juneći umak

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Finim jelima preduhitrite jedan od češćih problema koji se javlja kod djece kad se započinje s dohranom
500 g junećeg buta
2 velika luka
žlica svinjske masti
2 velike mrkve
manji komadić korijena celera
2 režnja češnjaka
2 lovorova lista
200 ml crnog vina
1 žlica meda

Zagreb, 021018.
Cetiri mesna umaka s zanimljivim zdravim prilozima prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Meso narežite na jako sitne kockice. Luk očistite i također narežite na sitno. Mrkvu i celer ogulite i narežite na kockice. Povrće zatim na laganoj vatri pržite na svinjskoj masti oko 15 minuta redovito miješajući da ne zagori. Zatim dodajte meso i sve pirjajte još 15 minuta. Začinite solju i paprom, zalijte vinom, dodajte lovorov list, med i protisnuti češnjak. Sve to zalijte s puno vode i na laganoj vatri kuhajte oko tri sata dok meso potpuno ne omekša, a umak se ne reducira. Poslužite umak s blanširanim "špagetima" od batata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 19:16