CHIARIN TANJURIĆ

UKUSNI UMACI: Teleći odresci u umaku

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Finim jelima preduhitrite jedan od češćih problema koji se javlja kod djece kad se započinje s dohranom
500 g tanko narezanog telećeg buta
žlica svinjske masti
2 velika luka
2 velike mrkve
3 režnja češnjaka
200 ml bijelog vina
1 žlica brašna
3 mala lovorova lista
šaka lista peršina

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Teleće odreske po potrebi blago istucite batom, posolite i popaprite s jedne strane, a drugu posipajte s malo brašna. Pecite ih na svinjskoj masti dok se ne stvori korica. Izvadite ih sa strane, pa na masnoći od pečenja popržite mrkvu i luk koje ste usitnili u sjeckalici. Zatim protisnite češnjak, kratko popržite te podlijte vinom. Dodajte lovorov list i meso pa sve zalijte s puno vode kako bi se meso i umak što dulje kuhali, oko dva i pol sata. Na kraju kuhanja dodajte sjeckani peršin, a jelo poslužite s kockicama pečene palente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:47