500 g tanko narezanog telećeg buta žlica svinjske masti 2 velika luka 2 velike mrkve 3 režnja češnjaka 200 ml bijelog vina 1 žlica brašna 3 mala lovorova lista šaka lista peršina |
Teleće odreske po potrebi blago istucite batom, posolite i popaprite s jedne strane, a drugu posipajte s malo brašna. Pecite ih na svinjskoj masti dok se ne stvori korica. Izvadite ih sa strane, pa na masnoći od pečenja popržite mrkvu i luk koje ste usitnili u sjeckalici. Zatim protisnite češnjak, kratko popržite te podlijte vinom. Dodajte lovorov list i meso pa sve zalijte s puno vode kako bi se meso i umak što dulje kuhali, oko dva i pol sata. Na kraju kuhanja dodajte sjeckani peršin, a jelo poslužite s kockicama pečene palente.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....