Umak od rajčice

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 0,5 l svinjskog temeljca
  • lovorov list
  • 1 luk
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 3 češnja češnjaka
  • majčina dušica
  • 1 kg zrelih rajčica

Priprema

1. korak

Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte brašno. Pecite ga dok se lagano ne zazlati. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak.

2. korak

Prije toga, rajčice uronite u kipuću vodu i pustite da u njoj malo odstoje. Zatim im ogulite kožicu i isjeckajte ih na malene komadiće.

3. korak

Dodajte ih u smjesu maslaca i brašna zajedno sa svinjskim temeljcem. Dodajte šećer, majčinu dušicu, lovor sol i papar. Kuhajte oko 45 minuta dok se umak ne zgusne u potpunosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:22