Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 0,5 l svinjskog temeljca
- lovorov list
- 1 luk
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 1 žlica šećera
- sol i svježe mljeveni papar
- 3 češnja češnjaka
- majčina dušica
- 1 kg zrelih rajčica
Priprema
1. korak
Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte brašno. Pecite ga dok se lagano ne zazlati. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak.
2. korak
Prije toga, rajčice uronite u kipuću vodu i pustite da u njoj malo odstoje. Zatim im ogulite kožicu i isjeckajte ih na malene komadiće.
3. korak
Dodajte ih u smjesu maslaca i brašna zajedno sa svinjskim temeljcem. Dodajte šećer, majčinu dušicu, lovor sol i papar. Kuhajte oko 45 minuta dok se umak ne zgusne u potpunosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....