Za tijesto će vam trebati:
250 ml mlijeka
1 vrećica kvasca
60 g smeđeg šećera
400 g bijelog brašna
1 žlica kardamoma
80 g maslaca
Prstohvat soli
Za nadjev:
100 g maslaca
70 g smeđeg šećera
2 žlice kardamoma
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Mlijeko lagano zagrijte dok ne postane toplo, dodajte žlicu šećera i kvasac pa pustite da se zapjeni. Kardamom usitnite u mužaru ili pomiješajte ga s brašnom, smeđim šećerom i prstohvatom soli. Dodajte kvasac i zamijesite tijesto. Kada se sastojci povežu, dodajte jedan po jedan komadić maslaca. Miksajte dok se svi sastojci u potpunosti ne povežu. Oblikujte u kuglu i vratite u posudu koju ste premazali uljem. Pustite da se diže oko sat vremena. Za to vrijeme napravite nadjev tako da usitnite kardamom, pomiješate ga sa smeđim šećerom i vanilijom. Dodajte maslac i napravite kremasti premaz. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Dignuto tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu pa ga razvaljajte. Polovicu premažite maslacem sa šećerom i kardamomom pa preko toga prebacite drugu polovicu. U videu u nastavku pogledajte način na koji ćete oblikovati svoja peciva. Kada ste ih oblikovali, pustite da se dižu još 30 minuta na toplom, a zatim ih pecite na 200 stupnjeva oko 10 do 15 minuta. Prije pečenja možete ih posuti krupnim šećerom, a na kraju ih možete premazati šećernim sirupom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....