KOJI DOBAR RUČAK

Umjesto da ga samo ispečete na tavi, losos ovog puta omotajte u lisnato tijesto, bit će još slasniji

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Začinite ga senfom, medom i timijanom, a zatim sve zajedno poslužite uz prilog ili umak po želji. Zdjela salate je obavezna

Trebat će vam:

1 veći komad lososa

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta

Sol i papar

1 žlica meda

1 žličica senfa

prstohvat timijana

malo svježeg ili sušenog kopra

maslinovo ulje

jaje

Priprema:

Losos začinite soli i paprom, u njega dobro utrljajte ulje pa ga zapecite na jako vrućoj tavi sa svih strana. Maknite ga iz tave i kratko ohladite. Premažite ga mješavinom začinskog bilja, meda i senfa i dvije, tri žlice maslinova ulja, pa ga umotajte u svježe lisnato tijesto. Na vrhu napravite rupu. Premažite razmućenim jajem i pecite 40 do 50 minuta na 180 stupnjeva. Ako tijesto prerano poprimi pretamnu boju, prekrijte folijom. Poslužite uz umak prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:02