Najbolji su recepti oni za koje moramo zaprljati malo posuđa, a ovaj je jedan od njih - u jednoj se posudi se priprema umak, a u drugoj se objedinjuje cijelo jelo koje ćete zapeći u pećnici sa sirom - može li bolje?
Zapečena tjestenina s rajčicama i sirom
Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 45 minuta • Porcija: 4
350 g cherry rajčica
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
500 g umaka od rajčice
200 ml vode
400 g tjestenine
125 g mozzarelle
3 prstohvata soli
začini prema želji (sušeni origano, bosiljak, ružmarin...)
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Cherry rajčice operite i prerežite na pola. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Zagrijte ulje u velikoj tavi te pecite češnjak i rajčice na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Dodajte umak od rajčice i vodu. Ubacite tri prstohvata soli i začine prema želji pa pustite da zavrije. Stavite suhu tjesteninu u vatrostalnu posudu i prelijte je umakom od cherry rajčica. Ocijedite mozzarellu, grubo je natrgajte na komade i rasporedite po tjestenini. Pecite u pećnici 20 - 25 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....