Priprema: 10 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
450 g velikih kozica
50 ml maslinovog ulja
4 g svježeg korijandra
15 g svježeg peršina
4 režnja češnjaka
1 žlica soka od limuna
pola žličice soli
četvrt žličice crnog papra
prstohvat kajenskog papra
Priprema:
Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, začinsko bilje, češnjak i začine u malu zdjelu za miješanje i promiješajte. Stavite kozice u zdjelu i prelijte s 3/4 marinade. Lagano miješajte dok se kozice dobro ne prekriju. Pokrijte zdjelu i marinirajte kozice 30 minuta do sat vremena. Navucite kozice na ražnjiće i po njima rasporedite češnjak i začine. Zagrijte roštilj ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Kad se roštilj zagrije, stavite ražnjiće na roštilj i pecite 2-3 minute sa svake strane ili dok ne postanu neprozirni. Prije posluživanja izvadite kozice na tanjur i prelijte preostalom marinadom.
Gotovo za čas
Umjesto da završe u nekom umaku, nanižite kozice na ražnjiće za brz i ukusan ručak
Ako nemate vremena paliti roštilj, bit će dovoljna i klasična grill tava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....