PROVJERENO DOBRO

Umjesto klasične pečene piletine, ovog puta napravite je u umaku od rajčice s maslinama

 Lauripatterson/Getty Images
Ova kombinacija namirnica rezultirat će slasnim ručkom nakon kojeg će se tanjuri čistiti koricom kruha

Trebat će vam:

1 cijelo otkošteno pile

20-ak zelenih maslina

1 paprika

1 luk

3 režnja češnjaka

1 konzerva pelata

bosiljak, timijan i origano

1 žličica šećera

sol i papar prema potrebi

1 lovorov list

maslinovo ulje

temeljac prema želji, ili voda

svježi peršin

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije dobro zapecite komade mesa sa svih strana. Stavite sa strane i na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Ubacite i protisnuti češnjak, a zatim i papriku koju ste nasjeckali na komadiće. Dodajte šećer, sol, papar, začinsko bilje i prelijte sve zajedno s pelatima, a zatim dodajte i malo temeljca ili vode, kako biste razrijedili umak. U umak ubacite piletinu i kuhajte 20-ak minuta poklopljeno. Otklopite, dodajte masline i kuhajte još 10-ak minuta. Prema potrebi dodatno začinite. Na kraju pospite svježim peršinom. Poslužite uz rižu, pire krumpir, tjesteninu, heljdu ili bilo koji drugi prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 11:50