JOŠ BRŽA PIZZA

Umjesto klasične pizze, napravite ovu s podlogom od tikvica, dodajte rajčicu i sir i zapecite

 Deposit Photos/
Laganija, ljetna varijanta omiljene pizze koja se priprema brzo, a nestaje još brže...

Trebat će vam:

3 tikvice

1 veće ili 2 manja jaja

4-5 žlica brašna

sol

sir, umak od rajčice i dodaci po želji

Priprema:

Tikvice naribajte, posolite i pustite da stoje kako bi otpustile vodu. Ocijedite ih. Prebacite ih u veću zdjelu, dodajte razmućena jaja i dobro pomiješajte pa dodajte brašno. Pomiješajte i dobivenu smjesu rasporedite po papiru za pečenje. Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva, a zatim dodajte umak od rajčice, sir i druge dodatke po želji. Još kratko zapecite u pećnici. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:52