Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
2 žlice koncentrata rajčice
sol i papar
1 žličica kumina
1 žličica dimljene crvene paprike
čili (po želji)
1 manji luk
2 mlada luka
100 ml temeljca ili vode
ribani sir po želji
povrće po želji (luk, salata, rajčice...)
peciva
umaci po želji (majoneza, kečap, senf...)
ulje
maslac
Priprema:
Na zagrijanom ulju najprije pirjajte meso, a kad poprimi boju, dodajte sitno sjeckani luk. Ubacite i kumin, dimljenu papriku, koncentrat rajčice, čili, sol i papar i sve dobro pomiješajte. Pirjajte pet minuta, dodajte temeljac ili vodu i pirjajte još 20 minuta. Na kraju umiješajte sitno sjeckani mladi luk i maknite s vatre. Peciva tostirajte na suhoj tavi ili onoj koju ste premazali uljem. Svako pecivo premažite umakom s obje strane, na jednu polovicu dodajte meso, pospite sirom i svježim povrćem i preklopite drugom polovicom. Sve zajedno možete još kratko ubaciti u pećnicu kako bi se otopio sir. Prije nego što ubacite u pećnicu, peciva dodatno premažite maslacem. Poslužite uz krumpiriće ili pohani luk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....