Trebat će vam:
2 kg krastavaca
1 veći luk
2 žlice soli
1 veća paprika babura
5 žlica gorušice u prahu
3 žlice đumbira u prahu
2 žličice kurkume
1 žličica soli
pola žličice kajenskog papra
150 ml vode
600 ml jabučnog octa
175 g šećera
Priprema:
Krastavce operite, ogulite i razrežite po dužini na pola. Vrhom žlice uklonite sjemenke i bacite ih. Narežite svaku polovicu krastavca po dužini na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu na tanke trake. Stavite u veliku zdjelu. Luk ogulite, usitnite pa dodajte u zdjelu. Posolite s dvije žlice soli te pustite da stoji u hladnjaku oko šest sati ili preko noći. Idući dan očistite i usitnite papriku pa stavite sa strane. Pomiješajte suhe začine u zdjelici. U loncu spojite ocat, vodu i šećer. Umiješajte suhe začine i pustite da zavrije. Ocijedite krastavac i luk. Dodajte u lonac pa dodajte i papriku. Pustite da ponovno zavrije. Rupičastom žlicom prebacite povrće u dvije staklenke od pola litre. Ulijte i mješavinu za kiseljenje kako biste prekrili povrće, ali ostavite malo prostora i zatvorite. Uronite u vodenu kupku i zagrijavajte 10 minuta. Može se jesti već idući dan, ali su najbolji nakon mjesec dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....