ZDRAVIJE I FINO

Umjesto klasičnih priloga, kupite pola kilograma prosa i napravite ovo jednostavno, a tako ukusno jelo

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Preskočite tjesteninu i rižu i ovog puta zvijezdom stola učinite proso

Trebat će vam:

1 veliki luk

2 režnja češnjaka

3 žlice maslinova ulja

2 žličice mljevenog kima

pola žličice mljevenog cimeta

1 g ljuskica čili papričice

2 žlice paste od rajčice

400 g prosa

300 ml pilećeg ili povrtnog temeljca

2 rajčice

4 sušene rajčice

8 grančica peršina

sol

papar

Priprema:

Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i pržite luk uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak, kim, cimet, pahuljice čilija i pastu od rajčice te kratko kuhajte. Dodajte proso i miješajući pržite minutu. Dodajte temeljac, zakuhajte, poklopite i smanjite vatru na minimum. Kuhajte 20 minuta. Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte kriške svježe i sušene rajčice, sol i papar. Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 07:52