NEŠTO DRUGAČIJE

Umjesto klasičnog rižota, danas napravite kremasti ječam s bučom i omiljenim dodacima

 Deposit Photos/
Ječam je dobro prethodno namočiti kako biste u velikoj mjeri skratili vrijeme pripreme ovog jela

Trebat će vam:

200 g ječma
½ buče
1 luk
3 režnja češnjaka
prstohvat sušenog timijana
100 ml bijelog vina
temeljac
50 g maslaca
50 g ribanog parmezana

Priprema:

Ječam stavite u mlaku vodu i pustite da stoji preko noći ili nekoliko sati. Buču narežite na veće komade, poprskajte je maslinovim uljem i začinite soli i paprom pa stavite u pećnicu. Pecite dok ne omekša, oko 30 do 40 minuta, ovisno o veličini komada. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte i protisnuti češnjak, a zatim dodajte odstajali ječam. Pirjajte kratko. Dodajte bijelo vino i pustite da alkohol ispari, a zatim ječmu dodajte buču koju ste vilicom pretvorili u pire. Sve dobro promiješajte. Dodajte temeljac i kuhajte dok ječam ne omekša. Začinite soli i paprom, dodajte i malo timijana. Pred sam kraj kuhanja, u ječam dodajte maslac i parmezan i dobro promiješajte. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 03:46