Trebat će vam:
900 g mljevene junetine
1 veći luk
1 zelena paprika
2 režnja češnjaka
1 žlica Worcestershire umaka
2 velika jaja
45 g sitnih zobenih pahuljica
sol i papar
10-12 trakica slanine
70 ml kečapa
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica dimljene paprike
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Obložite kalup za kruh trakama slanine koje se lagano preklapaju. U zdjeli pomiješajte junetinu, dobro usitnjeni luk, papriku, češnjak, Worcestershire umak, jaja, zobene pahuljice, sol i papar. U zdjelici pomiješajte kečap, smeđi šećer i papriku. Slaninu u kalupu premažite s dvije žlice dobivene mješavine, a zatim mesnu smjesu utisnite u kalup dok ga ne popunite. Savijte slaninu koja visi preko vrha kalupa. Okrenite kalup za kruh na lim za pečenje obložen folijom ili papirom za pečenje tako da štruca ispadne. Pažljivo zamotajte i krajeve mesne štruce sa slaninom tako da trakice ugurate u ostale komade slanine kako bi bila čvrsta. Pecite mesnu štrucu 50 minuta. Izvadite je, premažite preostalom mješavinom kečapa i vratite u pećnicu na još 15-20 minuta. Gotova mesna štruca trebala bi imati hrskave rubove slanine i doseći unutarnju temperaturu od 75°C. Pustite mesnu štrucu da odstoji 10 minuta prije rezanja i posluživanja.