Tarta de humita

Umjesto kruha, uz namaze ili za doručak napravite jednostavnu, sočnu argentinsku pitu od kukuruza

Zagrebačka Argentinka Flavia Rippa Matosin otkrila nam je recept za jedan od argentinskih klasika

Za tijesto će vam trebati:

250 g brašna

1 žličica praška za pecivo

prstohvat soli

8 žlica majoneze, maslaca ili ulja

12 žlica hladne vode

Za punjenje:

2 konzerve kukuruza

1 jaje

topivi sir

1 žlica brašna

sol i papar

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Nemojte predugo mijesiti, tek da se svi sastojci sjedine. Stavite u hladnjak na barem sat vremena ili zamrzivač na 20 minuta. Punjenje napravite tako da umutite jaje, dodate ocijeđeni kukuruz, veću količinu topljivog sira, žlicu brašna, sol i papar. Sve zajedno povežite. Kada se tijesto stisne, rasporedite ga u kalup za pečenje i dodajte nadjev. Pecite na 180-200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite toplo ili hladno.

image
Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 02:07