LEDENA POSLASTICA

Umjesto odlaska u trgovinu po sladoled, napravite ovaj jako jednostavan ledeni desert, imamo dva provjerena recepta

Danas smo pećnicu ipak odlučili ostaviti isključenu i radimo slastice iz zamrzivača

U slučaju da u hladnjaku imate grčki jogurt i svježe voće, već ste na dobrom putu da napravite jednostavnu, a baš dobru i, zapravo, zdravu poslasticu, a u slučaju da u hladnjaku imate i slatko vrhnje, a u smočnici kekse, napraviti možete kompletnu slasticu iz zamrzivača u tek 15 minuta. Pogađate, danas pećnice ostavljamo isključenima i radimo ledene poslastice kakve nam na ove vruće dane i trebaju. Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a dodate li u smjesu voće i orašaste plodove koje vole vaši ukućani, ove bi poslastice mogle postati pravi hit.

JEDNOSTAVNIJA VARIJANTA

Za jednostavniju varijantu ledenog jogurt deserta trebat će vam tek jogurt i voće te sladilo po želji. Mi volimo koristiti med i javorov sirup, no vi iskoristite ono što vam je pri ruci. Osim toga, trebat će vam i svježe voće, najbolje bobičasto, kojem uvijek možete dodati i omiljene orašaste plodove i mrvice kokosa. Recept za ledene jogurt pločice potražite na poveznici.

PLOČICE OD JOGURTA

image
Berislava Picek/Cropix/

LEDENI KOLAČ S MALINAMA

Želite li da sve skupa bude kremoznije i više nalikuje kolaču, onda se pobrinite da, osim grčkog jogurta, u hladnjaku imate i slatko vrhnje. Trebat će vam još i keksi, maslac, limunov sok, malo šećera, meda ili javorovog sirupa, vanilije i malina ili drugog bobičastog voća po želji. Sve zajedno ubacite u zamrzivač na nekoliko sati, a prije posluživanja pustite da se lagano otpusti pa izvadite iz kalupa i poslužite uz još malo svježeg voća. Recept vas čeka na poveznici.

KREMASTI KOLAČ S MALINAMA IZ ZAMRZIVAČA

image
Lidija Lončarić//
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 13:14