BRZI RUČAK

Umjesto popečaka, napravite palačinku od krumpira, trebat će vam tek nekoliko sastojaka

 Robyn Mackenzie/
Ovom jelu dodati možete i začine poput timijana, ružmarina, crvenu mljevenu papriku...

Trebat će vam:

4 krumpira

60 g parmezana

2 jaja

1 šaka svježeg peršina

1 luk

2 režnja češnjaka

sol i papar

Priprema:

Krumpir naribajte i stavite ga u zdjelu. Dodajte parmezan, jaja koje ste najprije umutili sa soli i paprom te sitno sjeckani peršin. Na tavi pirjajte luk nasjeckan na polumjesece. Kada se zažuti, dodajte protisnuti češnjak i pirjajte još minutu pa maknite s tave. Pustite da se ohladi i pomiješajte s krumpirom s jajima. Prebacite sve u veću vatrostalnu posudu koju ste premazali maslacem ili uljem. Ubacite u pećnicu i pecite 30 do 40 minuta, dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:08