LIGNJE PETKOM

Umjesto prženja, lignje ovog puta kombinirajte sa slanutkom pa ih skuhajte na žlicu

 Olga Mazyarkina
Kako bi jelo bilo još bogatije, ovoj kombinaciji dodati možete i krumpir, mrkvu ili neko drugo povrće

Trebat će vam:

600 g lignji
300 g slanutka
1 luk
3 režnja češnjaka
svježi peršinov list
temeljac
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije pirjajte nasjeckani luk. Kada se zažuti, dodajte češnjak. Nakon toga dodajte lignje narezane na kolutiće. Kada omekšaju, dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte barem 40 do 50 minuta, začinite soli i paprom, a posljednjih 10 minuta dodajte kuhani slanutak. Na kraju ubacite sitno sjeckani svježi peršin i pokapajte s još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 09:10