SJAJAN RUČAK

Umjesto rižota, danas napravite ukusan orzoto s ječmenom kašom, filekima i porilukom

 Neja Markicevic/Cropix
Ječmenoj kaši trebat će nešto dulje da se skuha, no jednom kad obavite pripremu, jelo će biti gotovo za menje od sat vremena

Trebat će vam:

1200 g fileka
1000 g poriluka
100 g češnjaka
2 l goveđeg temeljca za podlijevanje/4 l za kuhanje kaše
250 g maslaca
500 g ječmene kaše
sol i papar

Trebat će vam:

Kašu oprati i skuhati u temeljcu. Ne treba je procijediti, nego ostaviti 30 minuta poklopljenu da popije tekućinu. Poriluk nasjeckati na sitno i u isto vrijeme staviti pirjati na masnoću zajedno s narezanim filekima. Začiniti i pirjati 30 minuta. Dodati kuhanu kašu, provjeriti i prilagoditi začine, dodati češnjak i kuhati uz podlijevanje temeljcem još 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:24