Trebat će vam:
200 g ječma
2 mrkve
1 poriluk
Malo celera
2 mlada luka
Začinsko bilje prema želji
Povrtni temeljac
1 lovorov list
30 g slanine
20 g maslaca
Sol i papar
Ulje
Priprema:
Ječam stavite u posudu s mlakom vodom i pustite da stoji nekoliko sati. Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani poriluk. Kada povene, dodajte sjeckanu mrkvu i celer, i pirjajte 5 minuta pa dodajte slaninu i pustite da se masnoća malo otopi. Dodajte namočeni ječam i pirjajte 2 minute pa dodajte temeljac i začinite soli i paprom, lovorovim listom i začinskim biljem prema želji. Pustite da se krčka oko 40 minuta, povremeno pomiješajte. Na kraju umiješajte maslac i maknite s vatre. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....