Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 3-4
Trebat će vam:
1 kg krumpira
2 konzerve tune
250 g graška
puno svježeg peršina
3 žlice grčkog jogurta
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
sol i papar
maslinovo ulje
maslac
sok jednog ili dva limuna
Priprema:
Krumpir skuhajte i narežite na kockice. Stavite ga u posudu, dodajte procijeđenu tunu iz konzerve. Grašak bacite na tavu i pirjajte ga na maslacu. Kada postane slatkast, omekša i lijepo se obloži maslacem, maknite ga s vatre i dodajte tuni i krumpiru. Dodajte i puno peršina. U posebnoj posudici pomiješajte grčki jogurt, majonezu, limunov sok, sol, papar i senf. Sve dobro sjedinite, dodajte i maslinovo ulje pa pomiješajte s povrćem i tunom. Dobro protresite i poslužite toplo ili hladno. Po želji možete dodati i kuhana jaja te luk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....