JEDNOSTAVNO I FINO

Umjesto u umaku od rajčice, njoke napravite s gljivama i lukom, evo kako

 Barol16/Getty Images/istockphoto
Preskočite guste i teške umake i njoke ovog puta napravite na jednostavniji, a jednako ukusan način

Trebat će vam:

450 g njoka od krumpira

230 g svježih gljiva

1 srednji žuti luk

1 žlica maslinova ulja

2 žlice maslaca

60 ml suhog bijelog vina ili povrtnog temeljca

sol i papar

ribani parmezan

Priprema:

Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk narezan na ploške, promiješajte i pecite pet minuta. Dodajte tanko narezane gljive i promiješajte s lukom; posolite i popaprite. Nastavite peći 10 minuta ili dok gljive ne ispuste većinu vode i povrće ne postane hrskavo na rubovima. Ulijte vino, pazeći da drvenom kuhačom ostružete sve smeđe komadiće s dna tave. Kad se vino reducira na pola, dodajte njoke i sjedinite. Prilagodite začine i ostavite da se njoki zapeku još nekoliko minuta. Poslužite posipano parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:51