Trebat će vam:
450 g njoka od krumpira
230 g svježih gljiva
1 srednji žuti luk
1 žlica maslinova ulja
2 žlice maslaca
60 ml suhog bijelog vina ili povrtnog temeljca
sol i papar
ribani parmezan
Priprema:
Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk narezan na ploške, promiješajte i pecite pet minuta. Dodajte tanko narezane gljive i promiješajte s lukom; posolite i popaprite. Nastavite peći 10 minuta ili dok gljive ne ispuste većinu vode i povrće ne postane hrskavo na rubovima. Ulijte vino, pazeći da drvenom kuhačom ostružete sve smeđe komadiće s dna tave. Kad se vino reducira na pola, dodajte njoke i sjedinite. Prilagodite začine i ostavite da se njoki zapeku još nekoliko minuta. Poslužite posipano parmezanom.