češnjak
med bagrema
Očistite režnjeve češnjaka. Ubrzajte postupak tako što ćete režnjevima u ljusci odrezati krajeve i staviti ih u staklenku koju ćete zatvoriti te potom više puta protresti kako bi se odvojile ljuske. Pripremljene režnjeve ubacite u steriliziranu staklenku i prelijte medom tako da ih prekrijete u potpunosti. Pomognite si, ako je potrebno, plastičnim prstenom za zimnicu kako biste potopili češnjak i zatvorite lagano staklenku da plinovi mogu izlaći. Češnjaku će trebati oko mjesec da fermentira. Pritom će omekšati, a med će postati rjeđi i potamniti. Dok fermentira, češnjak će pjeniti. Svakih nekoliko dana čvrsto zatvorite staklenku i okrenite je naopačke na desetak minuta kako bi svi režnjevi bili dobro prekriveni medom. Držite staklenku na sobnoj temperaturi. Češnjak možete jesti već nakon tjedan ili dva, a možete ga čuvati na sobnoj temperaturi do godinu dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....